Rajčata dušená s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 339.9 mg
 - Vláknina 5244 mg
 - Vitamín A 5244 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vybereme menší tvrdší rajčata, která omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, bazalku posekáme najemno, nakládaný hrášek scedíme, trochu nálevu si ponecháme.
 - 
                                2
V pánvi roztavíme máslo, přisypeme čtvrtky rajčat, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme scezený hrášek, podlijeme troškou nálevu, posypeme bazalkou, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme jako teplou přílohu.