Šoulet s pečenými husími prsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 877.6 mg
 - Vláknina 31483 mg
 - Vitamín A 31483 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme husí prsa, osolíme je a okmínujeme. Na pánev vložíme lžíci husího sádla a rozpálíme. Vložíme kůží dolů husí prsa a prudce je z obou stran opečeme.
 - 
                                2
Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme kroupy, které jsme předtím namočili přes celou noc, aby změkly.
 - 
                                3
Nachystáme pekáček, který lehce vytřeme sádlem. Na dno pekáče nasypeme část nadrobno nakrájené cibulky, položíme rozpůlenou paličku česneku a naskládáme celá rajčátka. Navrch položíme prsa, která přelijeme omastkem, jenž nám zbyl po pečení prsou na pánvi. V ruce rozemneme majoránku a posypeme jí husí prsa. Několik stroužků česneku rozkrájíme na plátky a naskládáme na husí prsa. Předehřejeme troubu na 130 ° C. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
 - 
                                4
Na pánev dáme lžíci sádla, nadrobno nasekaný zbytek cibulky a nakrájené zbylé stroužky česneku. Rozpálíme a přidáme kroupy, z nichž jsme slili vodu. Přidáme k nim rozmražený hrášek a rozemnutou majoránku, lehce osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.
 - 
                                5
Z trouby vyndáme pekáč s masem. Vyjmeme z pekáče rozpůlený celý česnek a rajčátka. Šouletem zasypeme husí prsa. Přisypeme ještě trochu majoránky a vložíme na dalších deset minut do trouby.
 - 
                                6
Šoulet s prsy podáváme s kyselými okurkami, které kvůli lepší stravitelnosti můžeme oloupat.