Husa v šouletu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrách loupaný
  • 150 g Ječné kroupy
  • 600 g Husa domácí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 620.2 mg
  • Vláknina 10115 mg
  • Vitamín A 10115 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.

  • 3

    Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.

  • 4

    Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.

  • 5

    Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.

Komentáře k receptu