Kachna divoká plněná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 10 g Kmín drcený
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.4 mg
  • Vláknina 3337.3 mg
  • Vitamín A 3337.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zcela ponořenou povaříme kachnu 10 minut. Nakrájíme cibuli a žampiony na plátky, orestujeme na troše oleje na pánvi. Odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku a tymián, ocet, osolíme a opepříme. Kachnu nacpeme připravenou náplní, sešijeme, posypeme kmínem, osolíme a pečeme v troubě dozlatova, často podléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu