Karbanátky s jarní cibulkou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Strouhanka
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 20.01 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 137.4 mg
 - Draslík 171 mg
 - Vláknina 2979.8 mg
 - Vitamín A 2979.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
 - 
                                3
Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                