Grilované vepřové maso s polentou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Vepřová kýta
  • 4 g Bazalka
  • 500 g Polenta
  • 170 g Pesto rosso
  • 15 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej stolní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1350 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1814 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 1272.9 mg
  • Vláknina 17097 mg
  • Vitamín A 17097 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.

  • 2

    Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.

Komentáře k receptu