Hovězí steaky s dušenou petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 66.4 mg
 - Draslík 1722.3 mg
 - Vláknina 14879.2 mg
 - Vitamín A 14879.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 275.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                3
Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
 - 
                                4
Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
 - 
                                6
V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
 - 
                                7
Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.