Slezská čočková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 25.1 mg
 - Draslík 1014.5 mg
 - Vláknina 35263.8 mg
 - Vitamín A 35263.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a dáme ji vařit do 500 ml osolené vody.
 - 
                                2
Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Mrkev, celer, petržel a brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm kousky slaniny, pak přidáme a krátce osmažíme nakrájenou cibuli, nakonec přisypeme připravenou zeleninu a také ji krátce osmažíme. Směs promícháme s bramborami, opepříme a osolíme, vlijeme k ní vodu s částečně předvařenou čočkou a vše vaříme doměkka. Polévku na závěr dochutíme octem a solí a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            