Pekingská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1430 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 116.6 mg
 - Draslík 310.7 mg
 - Vláknina 2430 mg
 - Vitamín A 2430 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou.
 - 
                                2
Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne.
 - 
                                3
Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.
 - 
                                4
Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať.