Brambory pečené pomalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 127 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 774.4 mg
 - Vláknina 9375 mg
 - Vitamín A 9375 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 11.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme v hrnci vhodném do trouby.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 190 °C.
 - 
                                3
Oloupané brambory (podle velikosti vcelku nebo přepůlené) naskládáme do rozehřátého, ale ne rozpáleného oleje.
 - 
                                4
Dáme do trouby a pozvolna smažíme dozlatova.
 - 
                                5
Kuřecí prsa okořeníme dle chuti a osmažíme na másle.