Krůtí plátky s omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 200 ml Voda pitná
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kompot rybízový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 117.5 mg
 - Draslík 450 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené krůtí maso na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme.
 - 
                                2
Maso poté vyjmeme.
 - 
                                3
Na vysmahnutém oleji osmahneme cibulku, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme 200ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Plátky masa vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                5
Omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou, přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem.