Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 224.5 mg
 - Draslík 605.3 mg
 - Vláknina 1327.5 mg
 - Vitamín A 1327.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.
 - 
                                2
Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.
 - 
                                3
Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.
 - 
                                4
Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.
 - 
                                5
Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.