Kuře vařené v kokosovém mléce
Suroviny
- 800 g Kuře
 - 20 g Citronová tráva
 - 100 g Cibule
 - 50 g Oříšky makadamové
 - 250 g Rýže dlouhozrnná
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Bobkový list
 - 3 ks Kafirové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Galgan
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 dl Kokosové mléko
 - 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 120.3 mg
 - Draslík 432.3 mg
 - Vláknina 2756.4 mg
 - Vitamín A 2756.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme na osm kousků, ochutíme solí. Troubu předehřejeme na 190 stupňů, do vymazaného pekáče vložíme maso a pečeme 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme omáčku: rozdrtíme v mixéru nakrájenou cibuli s česnekem, oříšky a koriandrem na jemnou kaši. Rozpálíme olej a vzniklou hmotu orestujeme, čímž se zvýrazní chuť jednotlivých přísad. Kaše nesmí získat hnědavý nádech.
 - 
                                3
Zapečené kuře přidáme do pánve společně s galganem, limetkovými i bobkovými listy, voňatkou, solí, kokosovým mlékem a cukrem. Promícháme, přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a necháme směs 40 minut povařit v odkrytém hrnci. Občas promícháme, čekáme chvíli, než kuře změkne a kokosová omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Nakonec vyndáme z hrnce voňatku i galgan. Podáváme s vařenou rýží posypanou osmaženou cibulkou.