Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 600 g Salát ledový
 - 250 ml Víno červené
 - 50 ml Džus hruškový
 - 2 ks Broskve
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Hrušky
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 667 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 91.1 mg
 - Draslík 1409.9 mg
 - Vláknina 18762.4 mg
 - Vitamín A 18762.4 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé saláty očistíme, odstraníme svrchní listy a na krátkou dobu namočíme do ledové vody. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, odstraníme středy a listy natrháme. Na dresink smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu s balsamicem, oříškovým olejeme a špetkou cukru. Nakonec přidáme hruškový džus. Dle chuti dosolíme.
 - 
                                2
Zralé broskve omyjeme, nařízneme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a vnitřky částečně vydlabeme. Dužinu pokrájíme na malé kostičky.
 - 
                                3
Na ragú očistíme a omyjeme maso a nakrájíme na kostičky. Šalotku najemno nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme maso a krátce orestujeme. Ochutíme bílým pepřem, přimícháme pokrájené broskve, odstavíme a přidáme nakrájený modrý sýr. Směsí naplníme vydlabené broskve, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 190°C gratinujeme cca 10 minut.
 - 
                                4
Na dekoraci použijeme hrušky, oloupeme je, okrájíme na menší velikosti, vložíme do vroucího červeného vína a necháme společně projít varem. Poté odstavíme a do mírného vychladnutí marinujeme ve víně.
 - 
                                5
Do středu každého talíře navrstvíme salát, na něj rozdělíme broskve a pokropíme hruškovým dresinkem. Dozdobíme hruškami a ihned podáváme.