Karbanátky z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 2063 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 716.1 mg
 - Draslík 764.1 mg
 - Vláknina 5717 mg
 - Vitamín A 5717 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a vidličkou je rozmačkáme. Žampiony pokrájíme nadrobno, vařené brambory rozšťoucháme. Všechno spolu promícháme, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme koule velikosti karbanátků, dlaní je trochu zploštíme, lehce obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
 - 
                                2
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.