Zadělávané husí žaludky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 58.9 mg
 - Vláknina 1400.4 mg
 - Vitamín A 1400.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
 - 
                                2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
 - 
                                3
Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.