Husí játra s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1264 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 133 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 382.5 mg
 - Draslík 205.9 mg
 - Vláknina 3221 mg
 - Vitamín A 3221 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá játra osušíme a posolíme.
 - 
                                2
Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden).
 - 
                                3
Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené).
 - 
                                4
Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny.
 - 
                                5
Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.