Španělské ptáčky z kuřecího masa
Suroviny
- 50 g Olej stolní
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Párky mini
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 4 ks Anglická slanina
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 hrst Kapary sterilované
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 3662 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 264.3 mg
 - Draslík 1086.3 mg
 - Vláknina 7545.8 mg
 - Vitamín A 7545.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
 - 
                                2
Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
 - 
                                3
Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
 - 
                                4
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
 - 
                                5
Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
 - 
                                6
Šťávu můžeme zahustit moukou.