Hovězí závitek na zelenině
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 10 g Slanina vepřová
 - 40 g Šunka dušená
 - 60 g Zelenina kořenová
 - 200 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 954 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 77.7 mg
 - Draslík 1550.5 mg
 - Vláknina 44528 mg
 - Vitamín A 44528 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Šunku a očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a promícháme. Asi polovinu natřeme na připravené plátky, které zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
 - 
                                2
Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbylou zeleninu a koření, vložíme připravené maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec vyjmeme celé koření a šťávu zakapeme octem, nezahušťujeme ji.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.