Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 250 g Zelí kysané
 - 15 g Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 6 ks Česnek medvědí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 592.2 mg
 - Vláknina 3668.8 mg
 - Vitamín A 3668.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády.
 - 
                                2
Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty.
 - 
                                5
Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme.