Zbojnická hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1348 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 65.1 mg
 - Draslík 81.9 mg
 - Vláknina 1258 mg
 - Vitamín A 1258 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.
 - 
                                4
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.