Hovězí maso zapékané se sýrem
Suroviny
- 100 g Olivy nakládané
 - 600 g Hovězí maso vařené
 - 80 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 2904 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 205.3 mg
 - Vláknina 7501.3 mg
 - Vitamín A 7501.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vínem a octem. Přilijeme vývar a necháme zpola vyvařit. Omáčku osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky a olivy.
 - 
                                2
Plátky masa osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme je omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami.