Cannelloni s žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 360 g Rajčata
 - 120 g Slanina vepřová
 - 65 g Sýr Parmezán
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 36 g Strouhanka
 - 20 g Bazalka
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 220 g Vepřové maso mleté
 - 400 g Těstoviny Lasagne
 - 60 g Sýr Fontina
 - 40 g Prosciutto sušené
 - 36 g Passata (drcená rajčata)
 - 220 g Telecí maso mleté
 - 2 g Bazalka sušená
 - 12 g Petržel kudrnka
 - 144 ml Olej olivový
 - 185 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 8 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1440 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 1035 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 245.8 mg
 - Draslík 952 mg
 - Vláknina 7855 mg
 - Vitamín A 7855 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
 - 
                                2
Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
 - 
                                3
Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
 - 
                                5
Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
 - 
                                6
Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
 - 
                                7
Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.