Valašské domácí klobásky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1885 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 4227 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 387.5 mg
 - Draslík 2140.4 mg
 - Vláknina 19412 mg
 - Vitamín A 19412 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.
 - 
                                2
Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).