Bramborový koláč s mletým hovězím masem
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 150 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 120 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 125 g Sýr Čedar
 - 750 g Hovězí maso mleté
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1250 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 158.6 mg
 - Draslík 1599.5 mg
 - Vláknina 13298.8 mg
 - Vitamín A 13298.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.
 - 
                                2
Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.
 - 
                                3
Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.
 - 
                                4
Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.
 - 
                                5
Ihned podáváme.