Závitky z telecího masa s protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 864 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 622.6 mg
 - Vláknina 4695 mg
 - Vitamín A 4695 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí plátky naklepeme, nasolíme a potřeme česnekem. Naplníme nakrájenou šunkou a smotáme, spíchneme jehlami nebo párátky. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme závitky, podlijeme vodou a pozvolna zakryté dusíme, podléváme po troškách vždy, když je šťáva skoro vyvařená. Když je maso měkké, přidáme protlak, zředíme, dochutíme solí a chvilku povaříme.