Mleté telecí řízky se zeleninou
Suroviny
- 300 g Telecí kýta
 - 150 g Květák
 - 150 g Hrášek s karotkou mražené
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Sádlo škvařené
 - 600 ml Voda pitná
 - 50 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Kmín mletý
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 201.8 mg
 - Draslík 549.1 mg
 - Vláknina 6174.3 mg
 - Vitamín A 6174.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.