Dušený telecí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 833 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 311.7 mg
 - Draslík 1509.4 mg
 - Vláknina 5107.5 mg
 - Vitamín A 5107.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.
 - 
                                2
V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.