Roštěnky podle Esterházyho
Suroviny
- 60 g Sádlo škvařené
 - 50 g Kapary sterilované
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Petržel kořen
 - 0.25 l Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 118.3 mg
 - Draslík 1464.6 mg
 - Vláknina 36189 mg
 - Vitamín A 36189 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném sádle a vložíme do kastrolu.
 - 
                                2
Na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a papriku a vše přidáme k roštěnkám. Společně dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, dáme do ohnivzdorného kastrolu, přidáme nakrájenou a podušenou zeleninu, kapary, plátky citronu a šťávu z roštěnek, povařenou s kyselou smetanou. Krátce zapečeme.