Protivínská roštěná
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 0.3 kávová lžička Sůl
 - 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 špetka Zázvor mletý
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 69.1 mg
 - Draslík 383.6 mg
 - Vláknina 1351.4 mg
 - Vitamín A 1351.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
 - 
                                2
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
 - 
                                3
Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
 - 
                                4
Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
 - 
                                5
Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
 - 
                                6
Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
 - 
                                7
Podáváme s knedlíkem či rýží.