Chorizo s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 929 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 50.6 mg
 - Draslík 1087.6 mg
 - Vláknina 46683.8 mg
 - Vitamín A 46683.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.
 - 
                                2
Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.
 - 
                                3
Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                4
Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.
 - 
                                5
Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.
 - 
                                6
Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.
 - 
                                7
Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.