Skopová kýta na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 606.2 mg
 - Vláknina 10409 mg
 - Vitamín A 10409 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z kýty bez kosti osolíme, opepříme, posypeme saturejkou, majoránkou, na maso poklademe kolečka pikantní klobásy, zabalíme do role a převážeme provázkem.
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáčku, pomažeme máslem, podlijeme vodou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pečeme hodinu. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu a pečeme další hodinu. Průběžně podléváme. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, omáčku zahustíme solamylem a propasírujeme přes sítko.
 - 
                                3
Podáváme s vařeným bramborem.