Luhačovický špaček z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1452 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 140.6 mg
 - Draslík 426.7 mg
 - Vláknina 1611 mg
 - Vitamín A 1611 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.
 - 
                                3
Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.
 - 
                                4
Při podávání podléváme každou porci výpekem.