Polévka s knedlíčky z mletého masa
Suroviny
- 100 g Rýže loupaná
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 349 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 46.5 mg
 - Draslík 655.5 mg
 - Vláknina 15757.5 mg
 - Vitamín A 15757.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)
 - 
                                2
Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.
 - 
                                3
Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.
 - 
                                4
Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.