Sekaná Parmentier
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 1000 g Brambory
 - 180 g Máslo čerstvé
 - 700 g Maso mleté - mix
 - 60 g Šalotka
 - 100 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 24 g Petržel kudrnka
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1187 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1224.8 mg
 - Vláknina 14026.7 mg
 - Vitamín A 14026.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.
 - 
                                2
Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.
 - 
                                5
Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.
 - 
                                6
Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.