Nákyp z mletého masa s mangovým chutney a banány
Suroviny
- 75 g Hrozinky
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 3 kávová lžička Curry omáčka
 - 2 ks Banány
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 plátek Chléb toastový
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 264.6 mg
 - Draslík 1086.6 mg
 - Vláknina 8658.5 mg
 - Vitamín A 8658.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 198.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 225C. Toastový chléb namočíme do studené vody, vymačkáme, natrháme na kousky a v míse smícháme s mletým masem. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a přidáme k masu. Přimícháme 1 veje, rozinky a 2lžíce mangového chutney. Ochutíme solí, pepřem, 2lžičkami curry a citronovou šťávou.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme tukem, přemístíme do ní masovou směs a urovnáme dohladka. Pečeme na střední liště trouby cca 20min.
 - 
                                3
Mezitím rozmícháme zbylá vejce s mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a zbytek curry. Oloupeme banány, nakrájíme na kolečka a rozložíme je na maso. Přelijeme mlékem a zapečeme ještě cca 15-20min dozlatova. Podáváme v zapékací míse.