Hovězí karbanátky s žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Strouhanka
 - 450 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Pepř cayenský
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 131.1 mg
 - Draslík 655.6 mg
 - Vláknina 4909 mg
 - Vitamín A 4909 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony nakrájíme na plátky, mrkev nastrouháme a cibuli nakrájíme. Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme na vláčné těsto.
 - 
                                2
Z hmoty vytvoříme rukama 4 kulaté, ploché karbanátky. Grilujeme je asi 15 minut, z obou stran dokud trochu nezhnědnou a nejsou dostatečně propečené.