Koláč hovězí s mrkví
Suroviny
- 675 g Brambory
 - 450 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 3 dl Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Mléko nízkotučné
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 1216.3 mg
 - Vláknina 14253 mg
 - Vitamín A 14253 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké.