Milánský koláč
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr smetanový 65%
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 600 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Sýr Čedar
 - 100 g Sýr Gruyére
 - 400 g Passata (drcená rajčata)
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí maso mleté
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 210.5 mg
 - Draslík 900.6 mg
 - Vláknina 6894.9 mg
 - Vitamín A 6894.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.
 - 
                                2
Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.
 - 
                                3
V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.
 - 
                                4
Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.