Karbanátky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 134.2 mg
 - Draslík 470.7 mg
 - Vláknina 1072.3 mg
 - Vitamín A 1072.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso se smetanou, strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
 - 
                                2
Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na zpěněném másle a vyjmeme.
 - 
                                3
Do výpeku vsypeme hladkou mouku, přidáme mletou papriku, zamícháme a přilijeme rozmíchanou smetanu. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Karbanátky vložíme do omáčky a zvolna chvíli podusíme. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.