Burger s řepou a křenem
Suroviny
- 50 g Rajčata
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 7 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Majoránka
 - 60 g Červená řepa
 - 30 g Bazalka
 - 120 g Zakysaná smetana
 - 20 g Křenová pasta - Krenex
 - 30 g Oregano čerstvé
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Roketa
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule červená
 - 4 ks Bulky toastové
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1597 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 120.3 mg
 - Draslík 937.8 mg
 - Vláknina 10679.1 mg
 - Vitamín A 10679.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.
 - 
                                2
V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.