Řecká polévka s citrónem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Rýže loupaná
 - 50 g Petržel - nať
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1081 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 141.6 mg
 - Draslík 1409.3 mg
 - Vláknina 5060.2 mg
 - Vitamín A 5060.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně.
 - 
                                4
Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře.