Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní
Suroviny
- 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 ks Kapie
 - 1 ks Masox
 - 1 hrst Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 kg Vepřový bok
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1727 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 147 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 357.9 mg
 - Draslík 777.4 mg
 - Vláknina 927.2 mg
 - Vitamín A 927.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Housky rozkrájíme a namočíme do mléka. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                2
Nejprve připravíme nádivku. V míse důkladně promícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v mléce namočené, nakrájené housky, nakrájenou kapii a vajíčka, ochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Maso posypeme mletou paprikou,
 - 
                                4
rozprostřeme na něj připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
 - 
                                5
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu.
 - 
                                6
Upečenou roládu z pekáče vyjmeme. Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme zbylý masoxový vývar, vmícháme rajčatový protlak a vaříme, až zhoustne.
 - 
                                7
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme zpět do omáčky a vše prohřejeme.
 - 
                                8
Podáváme s bramborami, přelité omáčkou.