Špagety s mletým masem a rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 20 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Maso mleté - mix
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 350 g Špagety
 - 40 g Ricotta
 - 100 ml Víno červené
 - 3500 ml Voda pitná
 - 100 ml Smetana na vaření
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 2555 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 354.7 mg
 - Vláknina 3747.5 mg
 - Vitamín A 3747.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou.