Istrijská sekaná
Suroviny
- 250 g Hovězí maso přední
 - 250 g Telecí plec
 - 100 g Salám jemný
 - 50 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Brambory vařené
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Kapary
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 196.2 mg
 - Draslík 442.6 mg
 - Vláknina 1545.8 mg
 - Vitamín A 1545.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba druhy masa omyjeme a spolu se salámem jemně umeleme. Přidáme kapary, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Přimícháme 1 vejce, rohlík navlhčený mlékem, uvařenou, prolisovanou bramboru a mouku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme bochánek, potřeme jej rozšlehaným vejcem a upečeme v pekáči na oleji v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.