Karlovarský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1142 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 221.6 mg
 - Draslík 405.9 mg
 - Vláknina 2432 mg
 - Vitamín A 2432 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, zpěníme ji na tuku a přidáme mletou papriku. V tomto základu podusíme nakájené maso. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a maso podusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplým vývarem.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a přendáme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu přilijeme smetanu, převaříme a omáčku procedíme hustým cedníkem zpět na maso.
 - 
                                5
Příprava máslových noků: Mléko svaříme se solí a tukem, za stálého míchání přidáme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nebude lepit na okraje nádoby.
 - 
                                6
Do prochladlého těsta postupně vmícháme celá vejce a žloutky. Lžící tvarujeme noky a vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.
 - 
                                7
Uvařené noky cedníkem vyjmeme, propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
 - 
                                8
Při podávání noky vložíme přímo do guláše.