Debrecínský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1292 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 64.2 mg
 - Draslík 354.8 mg
 - Vláknina 2895 mg
 - Vitamín A 2895 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
 - 
                                3
Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
 - 
                                4
Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
 - 
                                6
Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
 - 
                                7
Vše ještě krátce povaříme.