Plzeňský guláš
Suroviny
- 600 g Cibule
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Párky jemné
 - 100 g Vejce slepičí
 - 25 g Sůl
 - 200 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Kmín celý
 - 1 g Majoránka
 - 10 g Česnek
 - 750 g Hovězí maso přední
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 900 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 107.8 mg
 - Draslík 404.2 mg
 - Vláknina 3921.6 mg
 - Vitamín A 3921.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. Malou dávku tuku ponecháme na opékání párků.
 - 
                                3
Potom k masu přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přisolíme, přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání.
 - 
                                4
Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, za stálého míchání ji mírně osmahneme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a pivo a za občasného promíchání zvolna dusíme téměř doměkka.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme.
 - 
                                6
Nakonec guláš přisolíme a krátce povaříme. Podáváme jej ozdobený párkem, opečeným na části tuku a s čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.