Námořnické hovězí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1074 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 306.9 mg
 - Vláknina 878 mg
 - Vitamín A 878 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.
 - 
                                3
Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.
 - 
                                4
Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.