Guláš tří barev
Suroviny
- 700 g Cibule
 - 300 g Hovězí kližka
 - 300 g Vepřová plec
 - 300 g Játra vepřová
 - 150 g Slanina vepřová
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 70 g Strouhanka
 - 25 ml Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Rohlíky bílé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Majoránka
 - 5 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 251.4 mg
 - Draslík 652 mg
 - Vláknina 13363.4 mg
 - Vitamín A 13363.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostičky a oddělíme od sebe. Játra nakrájíme na nudličky a dáme také zvlášť. V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme sádlo, přisypeme cibuli a necháme zežloutnout. Přisypeme obě mleté papriky, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso, orestujeme, a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Šťávu vysmahneme na tuk a přidáme vepřové maso, které znovu pustí šťávu. Necháme opět vysmahnout na tuk a přidáme do hrnce játra, orestujeme, podlijeme vodou a vaříme zvolna hodinu a čtvrt. Maso by mělo být téměř měkké, dochutíme prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou, vmícháme strouhanku a vaříme ještě 10 až 15 minut.
 - 
                                2
Podáváme s rohlíky nebo vařenými těstovinami.